Een project van Mieke Smits

Pamfletposter is een project waarin ik gedurende tweeënvijftig weken elke week een pamfletposter de wereld in zend. De wereld is wellicht wat veel gezegd. Het project heeft volledig en alleen betrekking op Nederland. Ons kleine landje aan de Noordzee, verdrinkend in chauvinisme en introversie. Het project is van en voor Nederlanders volledig en alleen in de Nederlandse taal uitgevoerd. Wereldwijd zal het derhalve weinig impact hebben, slecht 0,33 procent van de wereldbevolking spreekt de Nederlandse taal. In Nederland woont slechts 0,24 procent van de gehele wereldbevolking.

Pamfletposter is een concreet project zonder fake of fictie. Het pamflet staat voor actie en gratis, poster staat voor genummerd en gesigneerd te bestellen.

Pamfletposter  is een project waarin ik doormiddel van de inhoud van deze pamfletposters onderzoek hoe groot, of hoe klein de vrije uitingsruimte van een mens in Nederland is. Hoe ruim of hoe beperkt is mijn persoonlijke vrijheid van meningsuiting daadwerkelijk?

Pamfletposter is een project dat ik vanuit mijn professie als conceptueel en verbeeldend kunstenaar zie als een onderzoek naar de mogelijkheden die men in Nederland heeft als conceptueel verbeeldend kunstenaar op legitieme wijze zijn brood te verdienen zonder het autonome karakter van een concept te beperken.